Intrebari ?

0729106859

Articole despre autism

Drumul meu ca parinte de copil cu autism

Teodora Pop mi-a scris despre povestea lor de viață, despre ce-a visat și ce trăiește, despre ce a învățat de când e mama fiului ei. Aveți mesajul ei mai jos.

Autismul și călătoria pe munte

Autismul este un diagnostic care îi sperie pe cei mai mulți dintre părinți și viitorii părinți. Dar ce faci atunci când te afli în situația de a avea un copil care a primit acest diagnostic?

Suportul parintilor pentru dezvoltarea optima a copilului cu autism

Suportul unui specialist care sa indrume parintii copiilor cu autism este esential, atat la inceput de drum, dar si pe tot parcursul acestei calatorii, care vine cu multe provocari emotionale.

Articol

Demararea unui plan de actiune. Primii pasi

In ceea ce priveste terapia, este foarte important sa construim o echipa in jurul copilului. Ce inseamna asta? Sa avem oameni dedicati care sa aplice terapia, si totodata sa invatam si noi ca parinti cum sa ne comportam cu copilul nostru zi de zi.

admin

0 Comments

Articol

Ce inseamna sa fii copil special?

Un copil cu autism face eforturi imense pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. Ce inseamna sa fii copil special?

admin

0 Comments

Articol

Ce facem cand copilul nu doarme?

Din pacate, multi dintre copiii cu autism sau alte tulburari de dezvoltare, au mari probleme de somn. Exista cateva metode prin care putem sa ii ajutam.

admin

0 Comments

Articol

Provocarea de a fi parinte de copil special

Cand se vorbeste despre autism, totul se concentreaza in jurul copilului. Viata de zi cu zi devine o cursa contracronometru. Din pacate putina lume se gandeste si la parintele acelui copil, la trauma prin care trece acesta

admin

0 Comments

Articol

Jocul la copiii cu autism

Copiii isi petrec majoritatea timpului jucandu-se. Ei se joaca cu adultii, cu jucarii, sau cu alti copii. Joaca are mai multe roluri importante

admin

0 Comments

Articol

Copilul cu autism si tulburarile senzoriale

Copilul cu autism si tulburarile senzoriale Prin cele 5 simturi ( vaz, auz, miros, gust si tactil) noi percepem lumea din jurul nostru.

admin

0 Comments

Articol

Autismul si calatoria pe munte

In calatoria noastra de cautare a unui drum mai bun, cele mai bune metode pentru a ne creste si a ne educa copii, pentru a ii integra in societate

giulsi

0 Comments

Articol

Diagnosticul de autism. Principalele simptome si posibile cauze

Un copil este diagnosticat cu autism cand comportamentul acestuia se incadreaza in cateva criterii specifice.

giulsi

0 Comments